Fossielen gevonden tijdens verbouwing 't Ukien

Kampen – Vandaag is bekend gemaakt dat er tijdens de verbouwing van het cultureel podium ‘t Ukien fossielen zijn gevonden. De vondsten zijn een lange tijd stil gehouden vanwege de grote bijzondere waarde ervan. Zo is er onder andere een Mosasaurus gevonden, ook wel maashagedis genoemd.

Het gebouw aan de Korteweg 4 is gebouwd op historische veengrond. Verzakkingen zijn hier aan de orde van de dag. Ten tijde van de eerste bouw van ‘t Ukien, begin jaren 80, is de grond opgehoogd met een kalksteen laag. Vermoedelijk komt deze aangevoerde laag uit de buurt van Maastricht waar eerder ook de Mosasaurus gevonden is. Een paleontoloog van het bedrijf Archeologisch Bodem Onderzoek is betrokken geweest bij het onderzoek.

In de video is de gerestaureerde hoofd van de Mosasaurus zien. Deze lag in honderden stukjes verspreid over het gebied. Bijna het gehele hoofd is teruggevonden en gerestaureerd. De stukken die misten zijn opgevuld met gips.

Naast de Mososaurus zijn er nog meer ‘Rockfossielen’ gevonden. Deze worden zaterdag 20 september 2014 aan het publiek tentoongesteld.

Delen

Deel Fossielen gevonden tijdens verbouwing 't Ukien op Facebook
Deel Fossielen gevonden tijdens verbouwing 't Ukien op Twitter
Mail Fossielen gevonden tijdens verbouwing 't Ukien naar je vrienden
Deel Fossielen gevonden tijdens verbouwing 't Ukien