Internationaal Hoorspelen Festival zoekt enthousiaste hoorspelmakers

Internationaal Hoorspelen Festival zoekt enthousiaste hoorspelmakers

KAMPEN - Het Internationaal Hoorspelen Festival zoekt enthousiaste hoorspelmakers, schrijvers en audiofielen om haar tweede editie tot een succes te maken. Het festival vindt in Kampen plaats op 18 oktober in cultureel podium 't Ukien.

De organisatie vraagt potentiële deelnemers een hoorspel aan te leveren wat nog niet eerder te beluisteren is geweest. Een hoorspel duurt op het Internationaal Hoorspelen Festival maximaal tien minuten. Dat betekent niet dat het ook tien minuten moet duren: afgelopen editie bleken hoorspelen van zes minuten, net zo goed- of soms beter in de smaak te vallen. Ter beoordeling kunnen hoorspelen in mp3-formaat gestuurd naar hoorspelenfestival@gmail.com. Voor de avond zelf geeft de organisatie voorkeur aan een opname in wav-formaat, met een hogere kwaliteit. Inzenden kan tot 8 oktober. De winnaar van het festival ontvangt de Gouden Grindbak.

"Het hoorspel heeft de laatste jaren een opmerkelijke comeback gemaakt", vertelt de organisatie. "De reden daarvoor is dat het maken van een degelijke geluidsopname steeds laagdrempeliger is geworden. Goede software voor opnames is inmiddels niet exclusief weggelegd voor studio's, maar is ook te installeren op een laptop thuis. Dit ondervond de organisatie vorig jaar toen het lokaal opgezette initiatief inzendingen uit heel het land ontving. Bovendien kwam er een inzending uit Vlaanderen, waardoor het - in eerste instantie pretentieus gevoerde - predicaat 'Internationaal' recht bleek te doen aan het festival."
VPRO Radio 1 ruimde voorgaande editie een half uur zendtijd in voor de twee best beoordeelde hoorspelen van het IHF. Regionale media waren vorig jaar vol lof. Voor een impressie en recensies van die editie:www.facebook.com/InternationaalHoorspelenFestival.

Het festival is te bezoeken aan de Korteweg 4, 8261 DC in Kampen. De toegang is vrij. Deuren open: 20:00 uur. Aanvang: 20:30 uur

Delen

Deel Internationaal Hoorspelen Festival zoekt enthousiaste hoorspelmakers op Facebook
Deel Internationaal Hoorspelen Festival zoekt enthousiaste hoorspelmakers op Twitter
Mail Internationaal Hoorspelen Festival zoekt enthousiaste hoorspelmakers naar je vrienden
Deel Internationaal Hoorspelen Festival zoekt enthousiaste hoorspelmakers