Nieuwe website en logo!

Nieuwe website en logo!

Welkom op de nieuwe website van 't Ukien! Niet alleen het pand heeft een make-over ondergaan, maar ook de huisstijl is opgeknapt! Met een fris logo en volledig vernieuwde website zal 't Ukien vanaf nu verder gaan als Cultureel podium 't Ukien. 

Over het nieuwe logo

In 2007 ontwierp ik een logo voor 't Ukien, het jongerencentrum waar ik jaren vrijwilligde, bandjes boekte, honderden broodjes Bapao at en zelfs anderhalf jaar in het bestuur zat. Dat was nodig want er was destijds nauwelijks een herkenbaar beeld naar buiten toe.

 

Het vorige logo van ‘t Ukien. Ontworpen in 200

Subculturen, straatcultuur, “do it yourself” en eigenwijs, dat is wat dit logo uitstraalt. En zo is het ook gemaakt: de letters gesneden uit karton, met spuitbus overgezet naar papier en daarna gedigitaliseerd. Het idee was om het handwerk zoveel mogelijk intact te laten om het “do it yourself” gevoel te communiceren.
Doordat de achtergrond in het logo verwerkt is, kon het overal overheen gezet worden, als een soort sticker. Dat vond ik destijds erg geschikt voor een jongerencentrum dat grotendeels draait op vrijwilligers die hun vrijheden nemen in het ontwerpen van promotiemateriaal. 

In de loop van de jaren bleek dat door het veranderen van de “mode” binnen vormgeving in het algemeen dit rauwe beeldmerk niet altijd meer paste bij die zich in de loop der jaren ontwikkelende vormgeving.

 

Het nieuwe logo, 2014

Na meer dan zeven jaar mocht ik mijn eigen werk herzien en vernieuwen. Een bijzonder leuke ervaring.
In gesprekken met de mensen van 't Ukien bleek dat men nogal verknocht was aan het oude logo, de losheid er van en de eigenwijze uitstraling.
De nieuwe opzet van 't Ukien echter, vroeg om een wat strakkere benadering. Uiteindelijk koos ik er voor om het logo toch weer met de hand te maken maar dan wel digitaal. De letters zijn gebaseerd op het lettertype "Brandon". Het resultaat is een op het eerste gezicht strak letterbeeld. Maar als je beter kijkt, zie je dat de letters toch niet helemaal strak zijn. 


Als dit nieuwe logo net zolang meegaat als de vorige, ben ik heel tevreden.

Peter Boorsma

Delen

Deel Nieuwe website en logo! op Facebook
Deel Nieuwe website en logo! op Twitter
Mail Nieuwe website en logo! naar je vrienden
Deel Nieuwe website en logo!